Aichi doelstellingen
Het overkoepelende implementatiekader is het Strategisch Plan voor Biodiversiteit 2011-2020 dat werd goedgekeurd tijdens de tiende vergadering van de Conferentie van de Partijen (COP 10) in oktober 2010 in Nagoya, Japan.
In tegenstelling tot andere internationale overeenkomsten die verplichte doelstellingen en verplichtingen vastleggen, hanteert het VBD een flexibele aanpak voor de implementatie. Het stelt algemene doelen en beleidslijnen vast en landen zijn vrij om te bepalen hoe ze deze willen implementeren. De Aichi biodiversiteitsdoelen bestaan uit 20 specifieke doelen om het verlies aan biodiversiteit wereldwijd aan te pakken en te beperken.
Je kunt de doelen hier vinden
Een van de grootste verwezenlijkingen van het VBD tot nu toe is het opwekken van een enorme belangstelling voor biodiversiteit, zowel in ontwikkelde landen als in ontwikkelingslanden. Biodiversiteit wordt nu gezien als een cruciale milieu- en ontwikkelingskwestie.
Als je wilt weten hoe België het Verdrag inzake Biologische Diversiteit implementeert, surf dan naar onze sectie 'Implementatie'. Daar vind je informatie over het ratificatieproces, de bevoegde instanties, de wetgeving, de belangrijkste documenten en rapporten die voor het Verdrag werden opgesteld, en nog veel meer.
Meer informatie over het Verdrag is te vinden op de CBD-website.